Kaisa

Oma kuvaOlen Kaisa Hiltunen, vanhoista tarinoista innostunut utajärveläinen, kahden lapsen äiti ja yrittäjä. Muutettuani Utajärvelle kahdeksan vuotta sitten aloin keräämään isäni, Asser Hiltusen, puolen suvun tarinoita. Kirjoitinpa yhden kirjankin ”Roomari- Tarinoita Laitilan lossista…”, mutta mistään virallisemmasta sukututkimuksesta en tiedä yhtään mitään.

Minua kiinnostavat enemmänkin ihmisten tarinat ja ihmiset tarinoiden takana. Ihmisten elämän kohtalot kiehtovat minua, ja erityisesti se, miten ihmiset elämästään kertovat.

Meillä suomalaisilla on käsittämättömän kyky selviytyä, mitä hankalimmissa elämän tilanteista ja mitä karuimmissa ympäristöissä, Tämä erityispiirre tekee meistä vahvoja ja pärjääviä. Psykoterapeuttina ymmärrän, että aina tämä pärjääminen ei ole vain hyve, sillä monen pärjäävän ihmisen takaa löytyy tuskaa, väsymystä, itsensä kieltämistä ja omien tarpeittensa unohtamista.

Ehkäpä tämä on se syy, miksi minä haluan kerätä tarinoita; haluan tuoda entisajan ihmisten elämän näkyväksi, ja näin osoittaa, ettei heidän elämänsä ollut näkymätön, ja  että heidän elämäntyönsä näkyy vieläkin, vaikkakin mahdollisesti jo lähes unohdettuna, utajärveläisten elämässä.

Kirjoittelen näitä tarinoitani kuitenkin pilke silmäkulmassa, ja jatkan näin ollen esi-isieni perinnettä tarinan kertojana.

Minulle voi vinkata hyviä tarinoita, jotka haluaisitte jäävän elämään. Ainoa rajaus on, että tarinoiden pitäisi liittyä  edes välillisesti paikalliseen kansanperinteeseen tai utajärveläisiin… niin ja tietysti se, että tarinoita saa julkisesti tänne kirjoitella.

Minuun voi ottaa yhteyttä:

kaisa.hiltunen@tietoista.fi tai puhelimitse 045-89 38 500

Terveisin,

Kaisa
%d bloggaajaa tykkää tästä: