Koti

Tarinoita Utajärveltä on blogi, jossa kirjoitan tarinoita kotiseutumatkoiltani Utajärven maisemissa, etsiessäni merkkejä ja tarinoita entisajan ihmisistä. Blogin tarkoitus  on innostaa ihmisiä tutustumaan Utajärven historiaan, menemään luontoon ja etsimään omia juuriaan.

Blogi on tehty pilke silmäkulmassa, joten ihan kaikkea mitä täällä kerron, ei kannata ottaa tosissaan. Kuten hyvään tarinankerrontaan kuuluu, tarinat vaihtavat muotoaan, ne paisuvat ja muuttuvat sen mukaan kuka tarinaa kertoo.

Mitä siis tulen tekemään?

Rämmin pitkin Utajärven metsiä, rämeitä, joen pientareita ja etsin vanhoja asuinpaikkoja, kiviä, puita ja muuta mielenkiintoista…Saavatpahan ainakin sääsket kesällä maittavaa ravintoa. Toisekseen kiertelen taloja, ja jos minut vaan sisään päästetään, kyselen ihmisiltä heidän talojensa tarinoita.

Kaikenlaiset kummalliset tarinat kiinnostavat minua: kummitustarinat, murha-tarinat, ihmisten oudot katoamiset, erikoiset ammatit ja tietysti ihan tavallisten ihmisten elämä. Jos sinä satut tietämään hyviä, tai mitä parasta, kamalia tarinoita, niin ota yhteyttä!

Matkakohteitani:

Ainakin nämä top 10 kuuluvat ensi kesän soittolistalle: Lusian hirttopuu, Sotkan Hiidenlinna, Utajärven hamina, Kurimon ruukki, Maijan kivi, Kalmosaari, Sairastensaari, Sotkan möljä, Rokuan Keisarin tarina, Pookin sotahistoria…

Toivottavasti tästä tulee hyvä matka – matka, jonka kestoa en tiedä, mutta mitäpä sillä on väliä. Kiertelen minkä kiertelen ja lopetan sitten kun lopetan… ellen sitten ole eksynyt ennen lopettamista… vaikka eihän tuossa ole mitään järkeä!

Mukaan saa tulla !

Kaisa Hiltunen
%d bloggaajaa tykkää tästä: